Передплата 2024 «Добра кухня»

Ломаченко нокаутом переміг Лінареса і переписав історію боксу

  • 13.05.2018, 09:09
  • 2 979

Український чемпіон світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко нокаутував Хорхе Лінареса.

Ломаченко заволодів поясом WBA у легкій вазі, чим завоював титули у трьох вагових категоріях за 12 поєдинків на профі-рингу, що є рекордним досягненням в історії.

Вивчивши суперника в першому раунді, українець почав нарощувати свою перевагу з другої трихвилинки. Вже у третьому раунді перевага Василя стала тотальною: він мав перевагу навіть на далекій дистанції, незважаючи на більший розмах рук суперника, у якого з'явилося розсічення.

Ломаченко прицільно бив у суперника, вдало потрапляючи в підборіддя, тоді як венесуельський боксер пішов у глуху оборону. У п'ятому раунді останній встигав тільки відмахуватися від візаві, і лише гонг врятував його від нокдауну.

Тим дивнішим став нокдаун, в якому опинився українець через те, що пропустив різкий удар в обличчя без замаху. Це змусило його діяти уважніше, хоча пізніше він пропустив багатоударну комбінацію з аперкотом.

І все ж, у 10-му раунді Ломаченко відправив Лінареса в нокаут. Венеуелец не зміг перекрити багатоходову комбінацію Василя, найбільш підступним з якої став удар по печінці, що відправив Хорхе на настил. Рефері відрахував нокдаун, з якого той так і не зміг піднятися.

Тим самим український боксер став чемпіоном світу WBA у легкій вазі, крім пояса WBO в напівлегкій. Раніше він володів титулом у першій напівлегкій вазі.

Схожі новини