Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Російські спецслужби стежили за роботою МОК", - Самуель Шмід

  • 09.12.2017, 23:58
  • 6 950

Очільник дисциплінарної комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Самуель Шмід заявив про спроби стеження з боку спецслужб Росії.

Про це Шмід заявив в інтерв'ю газеті Aargauer Zeitung, яке опубліковане в суботу, 9 грудня.

За словами функціонера, російські спецслужби намагалися стежити за роботою дисциплінарної комісії МОК, яка розслідувала звинувачення в систематичному застосуванні допінгу російськими спортсменами.

"Але перш ніж розпочати роботу, ми вживали заходів безпеки", - цитує його слова DW.

Зокрема, члени комісії працювали за комп'ютерами без під'єднання до інтернету, не брали із собою на засідання електронні пристрої, опускали зовнішні жалюзі, перевіряли приміщення на предмет прослуховуючих пристроїв.

"Ми не хотіли постраждати від своєї наївності", - заявив Шмід.

Так, під час однієї з конференцій Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в одному готелі разом з делегацією МОК оселилися працівники російських спецслужб.

"Тоді стало зрозуміло, що ми є конкретною метою атаки", - додав Шмід.

Зазначимо, що висновки комісії під керівництвом Шміда зіграли важливу роль у рішенні МОК усунути збірну РФ від участі в зимовій Олімпіаді в південнокорейському Пхенчхані.

Путін виступив проти бойкоту Олімпіади

Влада Росії не буде перешкоджати участі окремих спортсменів в Олімпіаді 2018 року в Пхеньчхане. Про це президент РФ Володимир Путін заявив на зустрічі з робітниками Горьківського автомобільного заводу.

«Ми, без всякого сумніву, не будемо оголошувати ніякої блокади, не будемо перешкоджати нашим олімпійцям брати участь, якщо хтось із них захоче виступити особисто», - цитує його "Інтерфакс".

Путін також заявив, що багато спортсменів «йшли до цього змагання протягом всього свого життя», тому влада «Не буде нікому нічого забороняти, нікому нічого блокувати, створювати умови, неможливі до участі».

Жуков вирішив виправдатись перед МОК за допінг скандал

Олександр Жуков: "Покарання невинних несправедливо і аморально"

Голоова Олімпійського комітету РФ Жуков вважає несправедливим рішення МОК.

"Я хотів би запитати чи повинні 15-річна фігуристка Аліна Загитова, 20-річний хокеїст Кирило Капризів або 21-річний саночник Роман Репілов нести відповідальність за те, що творили тоді, коли вони ще навіть не були членами національної збірної, глава Московської антидопінгової лабораторії зі своїми подільниками?", - звернувся Жуков до членів Виконкому.

фото з мережі
фото з мережі

Також Жуков зазначив, що в професійному спорті більше не довіряють російським спортсменам: "Ми чуємо сьогодні висловлювання спортсменів з деяких країн про те, що вони, не довіряють росіянам, бояться бути ошуканими і не хочуть виступати разом з ними".

Хоркіна пригрозила МОК ядерною зброєю

Світлана Хоркіна, російська олімпійська чемпіонка, в інтерв'ю журналістам дала свою оцінку рішенню Міжнародного олімпійського комітету про відсторонення збірної її країни від участі в Олімпійських іграх 2018 року.

В тому числі, спортсменка нагадала про наявність у Російської Федерації статусу ядерної держави.

«Як можна укласти в голові заборона на участь у відкриття і закриття Олімпійських ігор ?! До чого ми дійшли ?! Зламати велику державу Росію ?! Ні, не вийде. У цієї країни є армія, ядерна зброя і великі люди », - заявила Хоркіна в інтерв'ю« Спорт-Експрес ». На переконання спортсменки, прийнявши таке рішення, представники МОК просто «розписалися у своїй нікчемності».

«Ми всіх переможемо? Так ми давно вже всіх перемогли. Вони, зокрема Міжнародний олімпійський комітет, вже розписалися у своїй нікчемності. Цю організацію представляють дивні люди, які думають, що вони краще за всіх », - заявила вона. «Все зараз перевернулося, у тіток і дядьків загубився нюх», - підкреслила Світлана Хоркіна.

Збірну Росії відсторонили від участі в Олімпіаді-2018

Міжнародний Олімпійський комітет відсторонив збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському місті Пхьончхан.

У Лозанні (Швейцарія) відбулося засідання виконкому Міжнародного олімпійського комітету (МОК), на якому обговорювалося питання допуску російських спортсменів на зимові Ігри-2018. Про це повідомляється на сайті МОК.

Керівний олімпійський орган прийняв рішення не пустити збірну Росії на Олімпійські ігри, які пройдуть в Пхенчхані з 9 по 25 лютого.

Однак "чисті" російські спортсмени, які за результатами досліджень не приймали допінгу, зможуть взяти участь в Олімпіаді-2018 і виступити, але лише під нейтральним прапором з олімпійськими кільцями. Відповідно, під час спортивних змагань не буде звучати гімн РФ, його замінять олімпійським гімном. На футболках учасників пропонують написати «Олімпійський атлет з Росії».

Крім того, на Олімпіаду не акредитували ні одного співробітника міністерства спорту РФ. А самого міністра — Віталія Мутко пожиттєво дискваліфікували від усіх Олімпіад.

"У Росії відбувалася систематична маніпуляція антидопінгових правил і системою, і вона відбувалася під керівництвом міністерства спорту", - зазначив глава комісії МОК Самуель Шмід.

Також олімпійський комітет Росії повинен відшкодувати 15 млн доларів витрат МОК, які комітет поніс через розслідування.

"Ми ніколи ще не бачили такого масштабу маніпуляцій і обману, і це завдало величезної шкоди олімпійському руху", — заявив глава комісії МОК.

В російському виданні "Медуза" саркастично прокоментували ситуацію з Олімпійськими іграми.

Членство російського Олімпійського комітету в МОК призупинено. Його можуть повернути перед церемонією закриття Олімпіади в Пхенчхані.

Рішення прийняли за підсумками доповідей двох комісій МОК під керівництвом Дениса Освальда і Самуеля Шмідта.

Перша розслідувала можливу причетність російського Мінспорту до допінгової системи, а друга ще раз перевіряла допінг-проби учасників Олімпіади в Сочі 2014 року. Обидві комісії створили після розслідування незалежної комісії WADA під керівництвом Річарда Макларена.

"Росія організувала безпрецедентну атаку на цілісність Олімпійських ігор і спорту. Після того, як МОК прийняв адекватні санкції за ці системні маніпуляції, захищаючи чистих спортсменів, ми повинні підвести риску під цією справою. Це покарання має послужити каталізатором більш ефективної антидопінгової системи, очолюваної WADA" -заявив президент МОК Томас Бах.

Нагадаємо, що в листопаді Всесвітнє антидопінгове агентство відмовилося відновлювати членство Росії в організації. У WADA в черговий раз заявили про наявність в Росії державної системи.

В Україні все таки знайшли гроші на показ Олімпіади-2018

Національна громадська телерадіокомпанія України купить права на трансляцію Олімпіади-2018, яка пройде з 9 по 25 лютого в Пхенчхані.

Кабмін виділив 128,4 млн грн, які залишилися після проведення Євробачення.

Про це розповів голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко.

Гроші підуть на тб-права, технічні витрати, обладнання та виробництво студійних тематичних спецпроектів.

Також з'явиться можливість виплатити перший транш за права на трансляцію Олімпіади-2020 в Токіо.

Раніше повідомлялося, що загальна сума витрат на придбання прав на трансляцію двох Ігор становить 3 мільйони доларів, з яких 600 000 доларів необхідно заплатити вже до кінця цього року.

Крім того, на забезпечення сигналу, облаштування студії і відправку двох знімальних груп в Корею і Японію замовнику необхідно витратити близько 4,6 млн грн.

Як повідомлялось раніше, Україна була єдиною європейською країною, яка не уклала контракт з трансляторами Олімпіади-2018.

Британський чемпіон по бобслею закликав не допускати РФ до Олімпіади-2018

Джон Джексон, британський спортсмен, вважає, що Росію необхідно усунути від участі в Олімпійських іграх, які пройдуть в Пхенчхані.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не повинен допустити збірну Росії на Олімпіаду-2018 в Пхенчхані. У зворотному випадку це покаже слабкість МОК. Таку думку висловив британський чемпіон по бобслею Джон Джексон.

"Якщо спортсмени зможуть довести, що не брали участі в допінг схемі, то вони можуть виступити на Олімпіаді, але тільки під нейтральним прапором. Російського прапора взагалі не повинно бути в Пхенчхані-2018. Росії не повинно бути в Південній Кореї тому, що вона не визнала свою вину, а намагається звинуватити когось ще і говорить про змову з боку Заходу. Якщо Росії дозволять виступити на Іграх, то це покаже слабкість МОК. Буде ясно, що в МОК ще є вплив Росії. Я хочу бачити МОК сильним", - цитує Джексона Sky News.

Схожі новини