Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ФК «Львів» вийшов у чвертьфінал Кубка України

  • 26.10.2017, 12:53
  • 5 533

Одразу два представники Другої ліги пробилися у 1/4 Кубку України, а «Динамо» та «Шахтар» здолали суперників лише у додатковий час.

У середу, 25 жовтня, в Україні відбулися матчі 1/8 Кубку України. В одному з них друголіговий ФК «Львів» на стадіоні «Скіф» приймав «Сталь» з Кам’янська, яка грає у Прем’єр-лізі.

Відкрити рахунок у цій грі вдалося саме гостям. Юрій Климчук скористався пасом Едгара Малякяна на лінії штрафного майданчика і без проблем пробив повз Богдана Друзя. Захисники львів’ян в цей момент сигналізували про те, що було положення поза грою, замість того, щоб дограти до кінця епізод із суперником. Однак суддя вказав на центр поля.

Зрівняли рахунок «синьо-золоті леви» вже у другому таймі. Сергій Кисленко втік від захисників від центральної лінії та реалізував свій вихід на ворота Германа Пенькова. Згодом форвард ще раз забив у ворота «Сталі», однак зробив це з положення поза грою. Тож гра перейшла в овертайм. Там команди голів не забивали.

Вихід у чверть фінал Кубка України вирішив неточний удар Богдана Михайличенка, який з позначки попав у поперечку. Львів’яни всі свої п’ять ударів реалізували чітко і пройшли у наступну стадію змагань.

«Зоря» (Луганськ) — «Шахтар» (Донецьк) - 3:4 (у додатковий час)

Ще один надзвичайно напружений і гольовий матч відбувся у Запоріжжі, де зійшлися дві команди, які представляють Україну в єврокубках — луганська «Зоря» та донецький «Шахтар». Обидва тренери на цю гру виставили найсильніший склад з тих, хто був готовий грати.

Першими вперед вийшли гравці «Зорі», коли Максим Луньов скористався з пасу Артема Громова та пробив повз Андрія П’ятова. Цей гол став єдиним для команд у першому таймі.

У другій 45-хвилинці відзначитися першими знову вдалося гравцям «Зорі». Артем Гордієнко в дотик замкнув пас Олександра Караваєва ударом під перекладину воріт.

«Шахтар» намагався зрівняти рахунок, збільшуючи тиск на ворота Андрія Луніна, однак воротар діяв доволі надійно, здійснивши чимало сейвів за гру (загалом до кінця гри «помаранчево-чорні» завдали 15 ударів, 10 з яких йшли у площину воріт). Та все ж Факундо Ферейрі вдалося скоротити відставання у рахунку. Теж пройшов простріл з флангу, який вдалося замкнути у дотик.

На 82 хвилині шанси на перемогу «Шахтаря» зросли після того, як В’ячеслас Чечер отримав другу жовтку картку і залишив свою команду у меншості. Дотиснути «Зорю» після того «Шахтарю» вдалося вже у доданий арбітром час, коли Ферейра після подачі з кутового забив ударом головою.

Артем Гордієнко, який загалом міг стати героєм матчу у складі «Зорі», вже у додатковий час став причетним до двох голів, які влетіли у ворота його команди. Саме від його ноги на 99 хвилині м’яч за недосяжною для воротаря траєкторією залетів під дальню штангу. Однак на 106 хвилині Ігор Харатін зрівняв рахунок, коли Ярослав Ракицький доволі вальяжно зіграв у власному штрафному майданчику.

Вирішальний удар у цьому матчі на рахунку Густаво Бланко-Лещука. На 116 хвилині при сумбурі у штрафному майданчику господарів він зумів пробити по воротах. М’яч знову задів Гордієнка та залетів за лінію воріт. Відтак саме «Шахтар» проходить у наступну стадію змагань. Джерело: Zaxid.net

Схожі новини