Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Донбас Опера» працює під артобстрілами

  • 16.10.2014, 01:25
  • 551

Незважаючи на складну ситуацію у Донецьку, запрацював театр. Колектив «Донбас Опери» вирішив підтримати жителів міста і безкоштовно дав кілька вистав. Улюбленці глядачів «Летюча миша» та «Чарівник Смарагдового міста» пройшли з аншлагом вдень, адже у місті діє комендантська година. Спектаклі відбувалися під час бомбардувань Донецька… Новий театральний сезон у «Донбас Опері» планували розпочати постановкою повноцінного прем'єрного спектаклю. Однак під час артобстрілів Донецька серйозно постраждало приміщення, де зберігалися декорації до 15 спектаклів. Згоріли конструкції й до знаменитого «Летючого голландця», опери Ріхарда Вагнера. Її «Донбас Опера» привозила минулого року і до Львова.

Незважаючи на складну ситуацію у Донецьку, запрацював театр. Колектив «Донбас Опери» вирішив підтримати жителів міста і безкоштовно дав кілька вистав. Улюбленці глядачів «Летюча миша» та «Чарівник Смарагдового міста» пройшли з аншлагом вдень, адже у місті діє комендантська година. Спектаклі відбувалися під час бомбардувань Донецька…

Новий театральний сезон у «Донбас Опері» планували розпочати постановкою повноцінного прем'єрного спектаклю. Однак під час артобстрілів Донецька серйозно постраждало приміщення, де зберігалися декорації до 15 спектаклів. Згоріли конструкції й до знаменитого «Летючого голландця», опери Ріхарда Вагнера. Її «Донбас Опера» привозила минулого року і до Львова.

«Летючий голландець» був найдорожчою оперою серед представлених на сценах українських театрів. У реалізації проекту було задіяно понад 300 чоловік з чотирьох країн: України, Німеччини, Австрії та Росії — солісти, артисти хору, оркестру, балету, всі

12 технічних цехів театру. Підготовка до прем'єри тривала 18 місяців. Бюджет постановки — 3,5 млн. грн.

Воєнні дії розкидали по країнах та містах багатьох акторів з творчого колективу. Працівники театру вже четвертий місяць не отримують зарплату. Ці проблеми лягли на плечі генерального директора «Донбас Опери» Василя Рябенького. Він почав ставити вистави з трупою у сто чоловік, брав на себе велику відповідальність за акторів та глядачів, що приходили на вистави під час обстрілів.

Влітку минулого року директор оголосив про початок масштабної реконструкції оперного театру, однак побачити її вже не зможе. Серце Василя Рябенького не витримало. Йому було 55 років, 25 з яких він очолював донецький театр. Чи продовжуватиме свою роботу “Донбас Опера”, невідомо, але ще за життя директор спланував роботу театру на два місяці вперед.

Схожі новини