Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США можуть відправити до України додаткових військових радників

  • 21.04.2024, 10:45
  • 331

У США розглядають можливість направлення до України кількох додаткових військових радників для небойової ролі. Вони працюватимуть при посольстві Вашингтона в Києві

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це заявив речник Пентагону Пет Райдер, передає Politico.

За його словами, вони будуть виконувати не бойову роль, а «радше консультуватимуть і підтримуватимуть український уряд і військових». Таке рішення можуть ухвалити на тлі того, що росія «набирає обертів» у війні проти України, пише видання.

«Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало і коригувало нашу присутність в Україні відповідно до змін у ситуації з безпекою. Наразі ми розглядаємо можливість направлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва при посольстві», — сказав Райдер.

Речник Пентагону відмовився називати точну кількість радників, яких можуть відправити до України з міркувань безпеки. Джерела Politico стверджують, що додатковий контингент буде підтримувати логістику і наглядатиме за озброєнням, яке США надсилають в Україну. Окрім цього, додаткові радники допомагатимуть українським військовим з технічним обслуговуванням озброєнь.

Попри те, що наразі невідомо, скільки військових відправлять до України, однак два неназвані американські чиновники заявили, що їх може бути до 60.

Схожі новини