Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трамп підтримує схвалення пакета допомоги для України, але як позику

  • 13.04.2024, 15:30
  • 374

Колишній президент США Дональд Трамп після зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном підтримав ухвалення законопроєкту про допомогу для України. Однак ці кошти мають надати на умовах позики

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це пише Hill.

«Ми розглядаємо це (виділення коштів для України — ред.) прямо зараз, і вони (республіканці — ред.) говорять про це. Ми думаємо про те, щоб зробити це у формі позики, а не просто подарунка», — заявив Трамп.

Крім того, за його словами, Європа теж має «активізуватися й дати гроші». Колишній американський президент каже, що буде «дуже засмученим», якщо Європа не зрівняється зі США за сумою своєї допомоги для України. На його думку, європейські країни мусять це зробити, адже вони, мовляв, постраждали від війни в Україні набагато більше, ніж Сполучені Штати.

Hill пише, що скептицизм Трампа щодо надання допомоги США Україні, який він висловлював протягом кількох місяців, мали великий вплив серед республіканців у Конгресі. Саме це ускладнювало схвалення пакета допомоги в Палаті представників, більшість у якій належить республіканцям.


Джерело: Hill

Схожі новини