Передплата 2024 «Добрий господар»

Журналісти з десяти областей України відвідали «Високий Замок»

Головна редакторка газети Наталія Балюк поділилася рецептами виживання газети у нинішній час

Фото авторки
Фото авторки

У п’ятницю, 29 березня, журналісти з десяти областей України відвідали редакцію газети «Високий Замок». Головна редакторка газети Наталія Балюк поділилася з колегами журналістами та редакторами рецептами виживання газети в умовах війни. Колеги також поділилися власним досвідом.

Зустріч з Наталею Балюк відбулася в рамках проєкту Харківського пресклубу (співорганізатор — Львівський пресклуб), де медійники досліджують в тилових регіонах України ефективність управління громад під час війни. У січні цього року Харківський пресклуб уже відвідав з престуром Івано-Франківщину, зокрема Центр журналістської солідарності.

«Високий Замок» відреагував на виклики воєнного часу, відбулися корекції в роботі редакції, нові завдання для менеджменту та для журналістів.

Колеги-журналісти з інших регіонів розповіли у «Високому Замку» про свої проблеми і виклики. Як правило, зараз більшість редакцій, особливо зі східних і південних регіонів, виживають завдяки міжнародним грантам, серед яких часто фінансову підтримку редакцій залучає Національна спілка журналістів України та інші донори. Рекламний ринок сайтів, а тим паче газет, катастрофічно впав: плачевна ситуація з рекламним ринком триває ще з часів пандемії коронавірусу.

«Ми майже не беремо участі в грантових проєктах підтримки видання, — відповіла Наталія Балюк. — Даємо собі раду своїми силами. Тішимося, що маємо відданих читачів, які щороку передплачують нашу газету та наші дочірні видання. Відтак, тримаємо високий професійний рівень газети. Також розвиваємо сайт. Маємо свою потужну друкарню».

Також журналісти цікавились ютюб-проєктом головної редакторки. В 2020 році Наталія Балюк започаткувала свій ютюб-канал «Балючі теми», де бере інтервʼю з цікавими людьми, знімає репортажі та документальні фільми. Контент з цього каналу також дублюється у газеті «Високий Замок».

Схожі новини