Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Федоров запевнив, що повісток та виборів у «Дії» не буде

  • 07.02.2024, 12:55
  • 495

Віцепрем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що у Єдиному порталі державних послуг «Дія» не планується видача повісток та проведення виборів

Михайло Федоров . Фото: Гордон
Михайло Федоров . Фото: Гордон

Про це він сказав в етері телемаратону «Єдині Новини».

«Не плануються ні повістки, ні вибори. Планується відкрити код у лютому. Це з точки зору відкритості, прозорості та технологічності дуже важливий крок […] Розробники з усього світу зможуть подивитися, як працює „Дія“», — сказав Федоров.

Він розповів, що у Мінцифрі вже «провели роботу над помилками» після технічних несправностей під час голосування за переможця нацвідбору на «Євробачення».

"Були збільшені ресурси застосунку і дата-центру для того, щоб можна було обробляти таку кількість запитів. Якщо порівняти з минулим роком, коли у «Дії» було голосування щодо «Євробачення», то цьогоріч було на мільйон голосів більше. Ми збільшили потужності у 5 разів, а потрібно було набагато більше. З іншого боку, ми не можемо одразу мати такі ресурси, оскільки за них потрібно сплачувати кошти. Тому ми знаходили золоту середину, щоб витримати баланс", — сказав Федоров.

Він зазначив, що наступного року «Дія» буде готова до кількох мільйонів голосувань. За словами міністра, наразі застосунком користуються 20 мільйонів українців, він встановлений на 60−70% смартфонів в Україні.

Схожі новини