Передплата 2024 ВЗ

Хто поїде на «Євробачення» у Мальме?

За право представляти Україну на пісенному конкурсі у Швеції змагатимуться 11 учасників

Фото Суспільне
Фото Суспільне

3-го лютого відбудеться фінал Нацвідбору на пісенний конкурс «Євробачення-2024», під час якого виступлять 11 учасників.

Де саме відбудеться фінал Нацвідбору — невідомо, бо орга­нізатори побоюються за безпеку членів журі, ведучих і учасників. Глядачів цього року не буде. Кон­курс пройде у форматі телекон­церту.

Цього року на сцені Нацвід­бору на «Євробачення-2024» ви­ступлять 11 фіналістів — Ziferblat, YAKTAK, YAGODY, SKYLERR, NAZVA, NAHABA, MЕLOVIN, INGRET, Drevo, alyona alyona & Jerry Heil і ANKA.

А хто цьогоріч обиратиме пере­можця, який поїде представляти Україну на «Євробачення-2024», що відбудеться у Мальме? У «Дії» за­вершилося голосування за членів журі Нацвідбору, тож їхні імена вже відомі. На першому місці у голосу­ванні опинився шоумен Андрій Да­нилко. За нього віддали свій голос понад 315 тисяч українців (43,79%). Другою у списку суддівської ко­манди стала співачка Джамала (23,62%), яка 2016 року перемогла на «Євробаченні». До речі, це вже вшосте артистка займає суддів­ське крісло Нацвідбору. А от на тре­тьому місці опинився лідер гурту «Без Обмежень» Сергій Танчинець. За нього проголосували майже 90 тисяч українців (12,42%).

Букмекери, ознайомившись зі списком фіналістів, які візьмуть участь у нацвідборі, уже визначили ймовірного претендента на пере­могу. Точніше, двох лідерів. Пер­ше місце у нацвідборі з великим відривом пророкують дуету Jerry Heil та alyona alyona з піснею «Teresa & Maria». Шанс співачок на перемогу оцінюють у 54 відсотки.

Друге місце, на думку букмеке­рів, посяде виконавець MELOVIN із піснею Dreamer. А от третє місце в нацвідборі може посісти співач­ка ANKA, яка змагатиметься за перемогу з композицією «Палала». До речі, виконавиця не одразу по­трапила до списку фіналістів. Вона стала 11 учасницею нацвідбору завдяки користувачам «Дії», які віддали за неї свої голоси.

Вестимуть конкурс Національ­ного відбору Юлія Саніна (торік вона була ведучою на «Євробачен­ні» у Ліверпулі. — Г. Я.) та офіцій­ний голос «Євробачення» в Україні Тимур Мірошниченко. Вперше за історію проведення Нацвідбору у нашій країні на сцені з’явиться стендап-комік і волонтер Василь Байдак. У соцмережах блогер про­славився своїми оригінальними зборами для військових, задля яких він створює пісні та записує креативні ролики.

Схожі новини