Передплата 2024 «Добра кухня»

Помер звукорежисер «Піккардійської терції» Богдан Стефура

  • 03.01.2024, 09:55
  • 1 288

Богдан Стефура був звукорежисером першого фестивалю «Червона рута»

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

«Не стало нашого доброго друга, багаторічного звукорежисера Піккардійська терція, професіонала своєї справи, людини із загостреним відчуттям справедливості та добрим серцем Богдана Стефури. Невимовно велика втрата. Сумуємо разом із рідними, близькими та друзями Богдана. У нашій пам’яті - сотні спільних концертів як в Україні, так і за її межами, багато тисяч подоланих кілометрів, не одна радісна й печальна подія, які переживали пліч-о-пліч. Дякуємо, Богдане, за те, що був частиною життя „Піккардійської Терції“ і кожного з нас. Світлая пам’ять. Співчуття рідним», — йдеться у повідомленні Піккардійської терції.

Як пише Захід.нет, Богдан Стефура виріс біля траси до Польщі. Його родину депортували саме цією дорогою. Ця траса у містечку Судова Вишня і закарбована дата в коморі усе життя нагадували його рідним про вигнання.

Богдан народився аж через 10 років після того, як його мама, Марія Степанівна Саїк втратила дім. До операції Вісла вона проживала у селі Кальників (тепер Польща).

У 1979 році Богдан Стефура закінчив факультет радіоелектроніки Львівського політехнічного інституту. Тоді якраз був розквіт електроніки, космічної техніки. Рік він працював інженером у КБ космічної техніки одного із науково-дослідних інститутів Академії Наук СРСР. Та згодом композитор Ігор Білозір, керівник ансамблю «Ватра» запропонував йому роботу звукорежисера. І так музика на все життя стала його професією.