Передплата 2024 «Добра кухня»

росія посилить наступ на початку 2024 року, — аналітики

  • 22.12.2023, 10:20
  • 601

У січні-лютому 2024 року погодні умови стануть більш сприятливими для пересування бронетехніки, тожмуокупантам буде легше здійснювати наступальні операції

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Як зазначив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, російським військам буде легше здійснювати наступальні операції, зокрема — навколо Авдіївки в Донецькій області, коли наприкінці січня та у лютому низькі температури заморозять землю.

«З 2014 року осінній „грязьовий“ сезон заважав наземним маневрам як українських, так і російських сил. Натомість періоди тривалих морозів, що зазвичай починаються наприкінці грудня, заморожують землю та дозволяють бронетехніці рухатися легше, ніж восени та навесні», — нагадали аналітики ISW.

Вони уточнили, що нинішня погода в Україні мінлива. У випадку більш м’якої зими, період сильних морозів може настати пізніше, ніж очікується, або не настати взагалі. Це дасть коротший період підготовки місцевості для механізованої маневрової війни.

«російські війська розпочали локалізовані наступальні операції по всій лінії фронту на сході України в період найскладнішої погоди осінньо-зимового сезону. Так агресор намагається перехопити й утримати ініціативу, а не чекати сильних морозів. російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати або посилювати ці наступальні операції незалежно від погодних умов цієї зими, як робили це взимку 2022−2023 року», — йдеться у звіті аналітиків.

Схожі новини