Передплата 2024 «Добра кухня»

Швейцарія збільшила бюджет для підтримки українців узимку

  • 21.12.2023, 13:15
  • 383

У середу, 20 грудня, стало відомо, що Швейцарія вирішила виділити взимку додаткову допомогу для України у розмірі 11,8 мільйона швейцарських франків (близько 13,66 млн доларів США). Таким чином, загальний обсяг підтримки взимку складе приблизно 26 млн швейцарських франків

Фото ЕРА
Фото ЕРА

Про це повідомляється на сайті швейцарського уряду.

Кошти спрямують на підтримку кількох неурядових організацій, які «надають життєво важливу зимову допомогу».

Зазначається, що ця допомога дозволила відремонтувати майже 1000 квартир і будинків та надати опалювальний матеріал приблизно 1300 домогосподарствам у прифронтових районах.

Крім того, протягом останніх місяців спеціалісти Швейцарського підрозділу гуманітарної допомоги (SHA) допомогли відремонтувати труби водопостачання та насосні станції, щоб забезпечити централізоване опалення та чисту питну воду.

Восени Швейцарія також передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій 20 тонн обладнання, зокрема зимове взуття та спальні мішки. Крім того, Державний секретаріат з економічних питань (SECO) Швейцарії опікується питаннями енергоефективності, муніципального енергоменеджменту, модернізації централізованого теплопостачання та відновлюваних джерел енергії.

Наприклад, SECO розширила свою підтримку та фінансує оновлення мереж централізованого теплопостачання та встановлення фотоелектричних генераторів.

Схожі новини