Передплата 2024 ВЗ

Остап Ступка винний у п’яній ДТП: рішення суду

  • 24.11.2023, 13:45
  • 619

Народного артиста позбавили прав на вісім років

Фото правоохоронців із місця аварії
Фото правоохоронців із місця аварії

Суд визнав Остапа Ступку винним у ДТП, у якому постраждала людина. Актор був за кермом у стані алкогольного сп`яніння та врізався у припаркований автомобіль. За це йому призначили три роки обмеження волі та позбавили водійських прав на вісім років.

Відтак він буде змушений періодично виконувати суспільно-корисні роботи.

Актор та його захисник повідомили, що не згодні з вироком суду та подаватимуть апеляцію, і протягом наступного місяця, поки вирок суду не набув чинності, Ступка продовжить перебувати під нічним домашнім арештом з 00:00 до 5:00.

«Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом’якшувальних обставин. Ми могли вийти на штраф, що було б доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна», — наголосив Остап Ступка.

Однак не погоджується з вироком суду і Київська міська прокуратура. Там покарання вважають надто м’яким.

«Прокурор у дебатах просив 3 роки реального позбавлення волі. Суд застосував 69 статтю ККУ і засудив до трьох років обмеження волі. Відтак прокурор планує оскаржувати це рішення, готує апеляційну скаргу», — заявила прессекретарка Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі для hromadske.

Схожі новини