Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Тернополі після відвідування стоматолога помер малолітній хлопчик

  • 14.11.2023, 17:30
  • 1 184

У Тернополі хлопчику віком один рік і десять місяців стало погано під час лікування зубів. Невдовзі після цього він помер

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

Хлопчика до державної клініки привезла мама, аби прибрати карієс зубів. Оскільки дитина маленька, медики сказали, що такі процедури проводять лише під наркозом. Для цього вони дали направлення для здачі аналізів.

Через півтори години після початку операції в дитини почав падати тиск. Його відвезли в реанімаційне відділення. Хлопчика не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини.

У поліції вказують, що причина смерті стане відома після проведення розтину. Наразі слідчі внесли інформацію про цей випадок до ЄРДР та зареєстрували його, відповідно до частини 2 статті 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Триває слідство.

Схожі новини