Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У листопаді Землю накриють сильні магнітні бурі

  • 01.11.2023, 12:30
  • 6 845

Сильна геомагнітна активність ймовірна на початку та наприкінці місяця

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Перший сплеск геомагнітної активності прогнозують вже на 1 листопада.

Протягом місяця відбудеться одразу шість сплесків геомагнітної активності. Сильні магнітні бурі очікують 1, 13, 14, 18, 19 та 22 листопада.

З 2 по 7 листопада фахівці прогнозують геомагнітні бурі середньої активності. Також підвищена активність на Сонці впливатиме на людей 15−17, 20−21 та з 24 по 26 листопада.

Незначну геомагнітну активність агентство океанографічних та атмосферних досліджень прогнозує на 8−12, 23, 29 та 30 листопада.

Фахівці попереджають, що під час магнітних бур у людей можуть виникнути апатія, тривога, дратівливість та невизначеність під час ухвалення рішень. Також слід врахувати, що можливі прояви серйозніших проблем зі здоров’ям: утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень.

Метеозалежним людям під час геомагнітних бур рекомендують відмовитися від великих фізичних навантажень. Також у цей період краще відпочити та потурбуватися про своє фізичне та ментальне здоров’я. Для цього можна приймати теплі трав’яні ванни, пити більше води та не навантажувати нервову систему.

Коли на Землі вирує магнітна буря, дуже важливо бути достатню кількість часу на повітрі і дотримуватися режиму сну. Якщо людина все ж таки відчула якісь зміни, можна прийняти контрастний душ. Однак до таких процедур слід вдаватися зважаючи на стан свого здоров’я.

Схожі новини