Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд арештував фітнес-тренера з Полтавської області, який ображав військових

  • 01.09.2023, 18:55
  • 1 337

Суд у Полтаві 1 вересня обрав запобіжний захід фітнес-тренеру та блогеру Роману Заволоці, який ображав військових та плюнув у ветерана війни, у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб

Роман. Фото з мережі
Роман. Фото з мережі

Про це повідомляє «Суспільне».

Суд призначив Заволоку тримання під вартою строком на 60 діб. Про це клопотали прокурори. Адвокатка блогера просила призначити запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою. Вона також попросила ЗМІ не називати її прізвища і не показувати обличчя.

За даними слідства, Заволока ображав і принижував військових у центрі міста, а також плюнув в одного з них.

За інформацією «Суспільного», його підозрюють за ч. 1, ч. 2 ст. 435−1 (образа честі та гідності військовослужбовця, виготовлення і поширення матеріалів, які містять образу честі та гідності військовослужбовця), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

«Я ненавиджу країну-агресора, яка розпочала цю війну. І я всіма силами намагаюся звести нанівець неправомірні дії людей у нашій корупційній владі, які беруть із війни постраждалих хлопців, які отримали поранення, контузії. І замість того, щоб зробити їм виплату і посадити вдома, вони ставлять їх патрулювати вулиці та вручати повістки людям, розуміючи, що люди будуть реагувати на це агресивно», — заявив блогер.

Заволока провини не визнає. «Суспільне» опублікувало відеофрагмент його промови на засіданні суду.

Схожі новини