Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові запустять виробництво триколісних велосипедів для незламних захисників

В цьому допоможе аргентинець Жан Маджі, який є першою людиною з інвалідністю в світі, що підкорив на трициклетах Гімалаї

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Цього року у Львові запустять серійне виробництво трициклетів (спеціальних триколісних велосипедів) для осіб з інвалідністю. Трициклети призначені для незламних захисників, які втратили на війні здоров‘я та мають інвалідність. Ініціатор виробництва трициклетів — аргентинський спортсмен з інвалідністю Жан Маджі. Він є першою людиною у світі з інвалідністю, яка проїхала на адаптованому велосипеді по Гімалаях, перетнула Анди на коні, ступила на берег Антарктиди. Зараз спортсмен готується до… польоту в космос.

Як повідомив для «ВЗ» міський голова Львова Андрій Садовий, Жан Маджі вперше приїхав в Україну і знайомство з країною почав саме зі Львова. Місто йому припало до душі, відвідав центр «Незламні», щоб на власні очі побачити процес виробництва протезів для ветеранів війни. Також відвідав інші реабілітаційні центри Львова.

Садовий каже, що виробництво трициклетів буде на базі реабілітаційного центру «Незламні». Аргентинець Жан Маджі не очікував, що попри війну Львів розвивається, є красивим європейським містом і тут так дбають про військових, зокрема поранених. Жан Маджі гостював у Львові три дні.

«Маджі наголосив на важливості соціалізації поранених військових після одужання, — каже Садовий. — Його Фундація займається виробництвом адаптованого транспорту для дітей та дорослих з інвалідністю. Торік перші двадцять трициклетів вже передали потребуючим українцям. Ще десять трициклетів осікують на відправку у польській Варшаві.

Зараз Жан безкоштовно пропонує Львову проєктну документацію з виробництва трициклетів, щоб запустити фабрику. У Львові раніше виготовляли такі велосипеди. Виробництво може стати черговим пазлом нашої екосистеми UNBROKEN".

Жан Маджі засновував у 2016 році в Кордові (Аргентина) благодійну фундацію, яка з 2020 року працює в США. Важка хвороба паралізувала його ноги. Але Жан не здався і вирішив, що має продовжувати жити так, щоб допомагати іншим.

Схожі новини