Передплата 2024 ВЗ

Я скоро помру, — Саакашвілі

  • 07.04.2023, 17:15
  • 1 286

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що йому все гірше

Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі
Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі

«Мене систематично катували, фізично та психологічно, і нині у моєму організмі є ознаки отруєння важкими металами. Тепер я страждаю від приголомшливої ​​множини з більш ніж 20 серйозних захворювань, всі з яких розвинулися в ув’язненні. Також стає все очевиднішим, що я скоро помру, якщо не отримаю належну медичну допомогу за межами країни», — наголосив він.

«Коли я повернувся до Грузії в жовтні 2021 року після восьми років вигнання, щоб підтримати вільні та чесні парламентські вибори, я був здоровим, енергійним 54-річним чоловіком. Тоді мене негайно заарештувала грузинська влада, і з тих пір перебуваю у в’язниці на підставі чуток і політично вмотивованих звинувачень у „зловживанні владою“, які тільки кремль і нинішній грузинський уряд вважають законними. Під час ув’язнення моє здоров’я різко погіршилося. Я зараз вмираю», — констатував Саакашвілі.

Він закликав США та міжнародне співтовариство зробити все можливе, щоб врятувати його, застосовуючи дипломатичний тиск на уряд Грузії та запроваджуючи економічні санкції «проти Іванішвілі та його соратників».

«Стає все очевиднішим, що я скоро помру, якщо не отримаю належну медичну допомогу за межами країни», — наголосив Саакашвілі.

Схожі новини