Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Перемога України — це ключ до стабільного миру в Європі і світі»

  • 07.03.2023, 12:08
  • 854

Україна є ключем до сталого миру та безпеки в Європі та в усьому світі - про це сказав Петро Порошенко під час онлайн-виступу на Міжнародній конференції з безпеки у Флориді «російське вторгнення в Україну — і загроза світовій безпеці»

«Нам усім потрібна перемога України і поразка росії. Тому нова формула підтримки має бути не „доки потрібно“, а до перемоги України. Вже немає жодного сумніву, що режим путіна прагне завоювати нашу землю, знищити українську державність, стерти українську націю, українську ідентичність з карти та історії людства. Режим путіна здійснює численні воєнні злочини, звірства та чистий геноцид», — констатував Петро Порошенко.

Він зазначив: недавні системні ракетні удари по критичній інфраструктурі є прикладом злочинної поведінки путіна. «Але краще жити без світла, без опалення, без води, ніж жити рабами, без своєї державності, без свободи, без національної української ідентичності», — наголосив п’ятий президент.

«Україна є не лише частиною путінського геополітичного бачення нового світового порядку. Мрією путіна було і залишається відродження Радянського Союзу та поразка і приниження колективного Заходу. План путіна та його автократичних союзників полягає в тому, щоб знищити систему безпеки ООН. Систему, в якій імперські амбіції обмежені міжнародними правилами, на яких базується наше співіснування», — переконаний Порошенко.

Він зауважив — нікому не дозволено силою змінювати кордон суверенної держави, і нікому не дозволено позбавляти суверенну країну її вільного вибору, в тому числі вибору НАТО.

«Наше завдання — захистити ці правила і не дати нікому їх порушити. Тому ми повинні боротися як один проти спільного ворога, проти режиму путіна. Ми не маємо права програти. Україна має перемогти, росія має бути переможена, а світ має бути депутінізований. Поки путін при владі, росія буде у війні з демократичним світом. Поразка путіна та падіння його автократичного режиму врятує Європу та охолодить агресивний апетит інших режимів кинути виклик світовому порядку, заснованому на правилах», — вважає Петро Порошенко.

«Санкції мають бути значно посилені, щоб змусити режим путіна скоротити фінансування війни, щоб довести російську економіку до пекла. Пріоритетом є енергетика, торгівля, атомна енергетика, санкційна дисципліна задля припинення логістики і усунення всіх лазівок, російське золото, російські діаманти. Потрібно вилучити кошти у режиму путіна, щоб не дати йому інвестувати у війну з демократичним світом», — зазначив Петро Порошенко.

«Потрібно підготувати додаткові санкції проти Білорусі, Ірану, Північної Кореї», — вважає п’ятий президент.

«Потрібно бути готовим до викликів, у разі якщо Китай перетне червону лінію у допомозі росії для війни проти України. І моє бачення цього виклику таке: якщо Китай серйозно ставиться до своєї позиції, залучімо Китай до діалогу та зробимо його співспонсором миру. Якщо ж позиція є лише димовою завісою для легітимізації своєї військової допомоги путіну, то треба думати про справедливість і відповідальність», — сказав Петро Порошенко.

«Тому ми маємо працювати над тим, щоб переконати лідера Китаю Сі відвідати Україну по дорозі до або після його візиту до путінської росії», — вважає Порошенко.

Схожі новини