Передплата 2024 «Добрий господар»

Гострі питання Зеленському: журналістці «5 каналу» прилетіли погрози після пресконференції

  • 26.02.2023, 12:56
  • 2 185

Журналістка «5 каналу» Ганна Рибалка поставила президенту Володимиру Зеленському кілька гострих запитань. Після пресконференції в мережі почали з’являтися дописи з образами і звинуваченнями в бік журналістки

Зокрема, журналістка запитала Зеленського про те, чи не шкодує він про те, що заспокоював українців і применшував загрозу напередодні повномасштабного вторгнення росії, і чи не вбачає в цьому персональної відповідальності.

Запитала і про колишнього чільника СБУ Івана Баканова, яке покарання має понести він.

Чіткої відповіді на запитання Володимир Зеленський не дав. Натомість згадував свого попередника, п’ятого президента.

Після пресконференції в мережі почали з’являтися образливі дописи і звинувачення в бік Ганни Рибалки. Повідомлення почали надсилати і в особисті.

Більшість користувачів, які писали ці дописи заблокували свої сторінки. Частина — схожі просто на роботу ботів, яких спеціально натравили на журналістку.

Водночас, багато дописувачів підтримали Ганну. Писали, зокрема, що це єдине гостре запитання на понад двогодинній пресконференції Президента.

Головний редактор видання «Новинарня» Дмитро Лиховій написав у соцмережах, що різка відповідь Володимира Зеленського показує, що в нас дедалі більше розмежовуються два образи президента. Про зовнішню політику він говорив добре. Натомість щодо внутрішньої - не адекватно оцінює реальність.

Головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов пригадав, як йому відмовили в акредитації на прес-конференцію. Та написав, що демократичні лідери не бояться незручних запитань, бо це і є відповідальність перед виборцями.

А журналіст Віктор Шлінчак написав, що його питання було проігнороване модераторами, адже зовсім не вписувалось у загальну канву зустрічі.

На відповідь Володимира Зеленського відреагував і Петро Порошенко. Заявив, що запорукою перемоги є єдність. Тому продовжуватиме робити все, щоб її не зруйнувати. Крім цього, п’ятий президент наголосив, що основою демократії є свобода слова. І завдання журналістів ставити питання, а політиків — спокійно на них відповідати.

Схожі новини