Передплата 2024 «Добра кухня»

Китай планує постачати росії летальну зброю, — Блінкен

  • 20.02.2023, 09:30
  • 635

Китай обговорює можливість надання рф летальної військової допомоги, яку можуть використати для підтримки агресії в Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото із мережі
Державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото із мережі

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Глава американської дипломатії нагадав, що Китай тривалий час підтримував рф — не лише політично й економічно, а й наданням нелетального обладнання.

«Ми вкрай стурбовані тим, що Китай розглядає можливість надання летальної підтримки росії у її агресії проти України. І я чітко заявив, що це призведе до серйозних наслідків, зокрема — в наших відносинах. Про це говорив і президент Байден під час своїх кількох зустрічей із Сі Цзіньпіном», — наголосив Блінкен.

Він також розкритикував позицію Китаю щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну, сказавши, що КНР «намагається всидіти на двох стільцях».

«Публічно Китай позиціонує себе як країна, що прагне миру в Україні. Але непублічно, як я вже говорив, протягом останніх місяців відбувалось постачання нелетальної допомоги, що сприяє військовим зусиллям рф. Є також інформація, яка буде незабаром оприлюднена, згідно з якою Китай серйозно обмірковує постачання летальної допомоги росії», — додав держсекретар США.

Тим часом Блінкен відмовився уточнювати, про яку саме допомогу йдеться, та додав, що «є різні види летальної допомоги, яку Китай принаймні обговорює передати, зокрема — зброю».


Джерело: NBC

Схожі новини