Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обшуки у Коломойського: СБУ викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень

  • 01.02.2023, 15:30
  • 1 003

Служба безпеки України викрила масштабні схеми колишнього менеджменту ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта» для привласнення 40 млрд гривень

Фото СБУ
Фото СБУ

За даними СБУ, протиправні механізми поєднували з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, які здобули злочинними методами.

Як відомо, ПАТ «Укрнафта» є найбільшою нафтовидобувною компанією України, а ПАТ «Укртатнафта» — нафтопереробною.

Наразі у межах кримінальних проваджень документують 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема — виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

Згідно із інформацією слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

«У межах слідчих дій СБУ спільно з Бюро економічної безпеки провела низку обшуків. Вони відбувалися за місцем проживання фактичних власників і топменеджменту фінансово-промислової групи, до якої входять ці компанії, а також за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України. За результатами слідчих дій топменеджменту ПАТ „Укртатнафта“ оголосили про підозри у вчинені кримінальних правопорушень», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини