Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В аеропорту Парижа помер іранський біженець, який надихнув Спілберга на фільм

  • 13.11.2022, 18:15
  • 5 106

Іранський біженець Мехран Карімі Нассері, який прожив у паризькому аеропорту імені Шарля де Голля з 1988 по 2006 роки, помер від серцевого нападу в тому ж аеропорту

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

Іранець, який прожив 18 років у паризькому аеропорту імені Шарля де Голля і став прототипом героя Тома Хенкса у фільмі «Термінал», помер в аеропорту, який він довгий час називав своїм будинком, повідомляє The Times of Israel.

За словами офіційного представника паризького аеропорту, Мехран Карімі Нассері помер від серцевого нападу у терміналі 2 °F. Медична бригада намагалася допомогти йому, але не змогла його врятувати.

Нассері жив у терміналі 1 з 1988 по 2006 роки, спочатку через відсутність документів, а потім за власним бажанням. Рік за роком він спав на червоній пластиковій лавці, дружив з працівниками аеропорту, приймав душ у службових приміщеннях, робив записи в щоденнику, читав журнали і заводив бесіду з мандрівниками, що проходять повз них. Персонал прозвав його лордом Альфредом і став знаменитістю серед пасажирів.

«Зрештою, я покину аеропорт, — сказав він Ассошіейтед Прес у 1999 році, пихкаючи трубкою. — Але я все ще чекаю на паспорт чи шенгенську візу».

Насері народився 1945 року і походив з іранської провінції Хузестан. Він оселився в аеропорту в листопаді 1988 року після перельоту з Ірану до Лондону, Берліну та Амстердаму, намагаючись знайти свою матір. Його видворяли з усіх інших країн, куди він потрапляв, тому що він не міг надати належних документів.

Незвичайна історія Карімі Насері привернула увагу голлівудського режисера Стівена Спілберга, який зняв 2004 року фільм «Термінал» із Томом Генксом і Кетрін Зета-Джонс. Генкс зіграв людину, яка потрапляє в пастку в аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку, коли його рідну країну охопила революція.

Повідомляється, що іранець отримав виплати за право використати його історію і на деякий час залишив аеропорт. Але витративши більшу частину коштів, Насері повернувся до аеропорту за кілька тижнів перед смертю.

Схожі новини