Передплата 2024 ВЗ

Фермер, який на полюванні з необережності вбив товариша, отримав умовне покарання

Відомого аграрія зі Стрийського району Івана Вовканича, який поблизу Нового Роздолу займається птахівництвом, Миколаївський районний суд визнав винним у вбивстві людини з необережності. І покарав його позбавленням волі на три роки, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком на рік

«Високий Замок» розповідав про цю трагедію, яка сталася торік 13 листопада під час полювання у лісовому урочищі поблизу села Стільська. Один з мисливців, почувши у гущавині за кількадесят метрів від себе підозрілий шурхіт (подумав, але не переконався, що то — кабан чи козуля), вистрілив навмання із карабіна. І поцілив у колишнього начальника районного відділу земельних ресурсів Мирона Яцишина. Від вогнепального поранення 66-річний чоловік помер на місці.

Винуватець трагедії і його жертва були дуже близькими приятелями, дружили сім'ями. День народження обох припадав на один день. Ці обставини додали ще більшої печалі обом родинам.

Ухвалюючи рішення, суд зважив на визнання вини і каяття фермера, а також — на прохання вдови суворо не карати того, з чиєї необережності втратила чоловіка.

Відомо, що винуватець надав матеріальну допомогу сім'ї загиблого друга. Допомогли їй і друзі-мисливці. Зокрема, на місці загибелі товариша вони встановили пам’ятний знак.

Схожі новини