Справжній пломбір: як власноруч приготувати морозиво
- 16.05.2021, 20:15
- 13.9K
Морозиво - улюблений десерт в спекотні дні. Солодкі ласощі, що тануть в роті, дуже люблять дорослі та діти. Якщо якість магазинного морозива викликає у вас сумніви, можна приготувати десерт вдома
Домашнє морозиво можна приготувати з будь-якою начинкою — просто додайте в нього шматочки фруктів або ягід, джем, згущене молоко або розтоплений шоколад.
Інгредієнти:
- Молоко — 160 мл.
- Жовток — 3 шт.
- Цукор — 150 г.
- Вершки — 500 г.
- Ванільний екстракт або ванілін — 2 г.
Приготування
- Молоко підігріти, але не кип'ятити. Окремо збити білки з жовтками.
- Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити в жовтки гаряче молоко. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Перелити масу в каструлю і нагріти на середньому вогні до легкого загустіння, але не кип'ятити.
- Потім поставити каструлю в місткість з холодною водою й охолодити суміш до кімнатної температури.
- Холодні вершки відразу з холодильника збити міксером до кремоподібного стану.
- Через сито вмішати вершки в молочну суміш. Додати ваніль і перемішати до однорідності.
- Викласти масу в форму і поставити в морозильну камеру на 4 години.
- Раз на годину суміш помішувати ложкою, щоб вона застигла рівномірно.
Інгредієнти:
- Вершки 33−35% - 300 г.
- Цукрова пудра — 50 г.
- Ванільний цукор — 8 г.
Приготування
Вершки для морозива повинні бути добре охолоджені. Рекомендується також на кілька хвилин покласти в морозилку вінчик міксера і миску для збивання.
- Вершки вилити в місткість і збивати міксером, поступово додаючи цукрову пудру і ванільний цукор.
- Збивати до стійких піків (приблизно 5 хвилин).
- За бажанням додати в морозиво фрукти, джем або згущене молоко (тоді кількість цукру потрібно зменшити).
- Перекласти в пластиковий контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години.
Смачного!