Передплата 2024 «Добра кухня»

Розробник «Новачка» вибачився перед Навальним

  • 20.09.2020, 08:30
  • 919

Відновлення російського політика, як заявив хімік, може зайняти до року

Хімік і один з розробників бойової отруйної речовини «Новачок» Віл Мірзаянов вибачився перед російським опозиціонером Олексієм Навальним в ефірі телеканал «Дождь».

«Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь в цьому злочинному бізнесі — розробці цієї речовини, якою він отруївся», — заявив хімік, який з 1995 року проживає в США.

Він зазначив, що все подальше життя присвятив себе боротьбі проти застосування бойових отрут.

Мірзаянов пояснив, що в 1993 році зустрічався з людиною, яка пережила отруєння «Новачком». Він заявив, що описані ним симптоми схожі на ті, які згадував Навальний.

«Схожі всі симптоми. Він подолав, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але, в кінцевому рахунку, він повинен бути здоровий», — розповів учений. Відновлення російського політика, як заявив Мірзаян, може зайняти до року.

Читайте також: «Новачок» вже був в готелі Томську, де жив Навальний

На його думку, ситуація з неможливістю написати слова на дошці, яку описував Навальний, пов’язане з проблемами передачі сигналів від головного мозку до функціональних органів — молекули «Новачка» перешкоджають розщепленню білка, який відповідає за передачу таких сигналів.

Схожі новини