Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ляпіна: "Азарова може чекати доля Пустовойтенка – внесуть, але не переоберуть"

  • 10.12.2012, 23:12
  • 595

На переконання Ляпіної, хоча Янукович і вніс кандидатуру Азарова, проте є мало шансів, що за нього проголосують у Верховній Раді.

«Відставка Азарова виходить якоюсь абсолютно нелогічною, адже вона суттєво ускладнює друге проведення Азарова на посаду Прем’єр-міністра. У «регіоналів» досі нема 226 депутатів, які готові проголосувати за кандидатуру Миколи Азарова, а отже, потрібно з кимось домовлятися. Тобто Прем’єр Азаров другий раз обійдеться дорого. Виникає логічне запитання: навіщо тоді було його знімати? Припускається, що, можливо, ми побачимо варіант «Пустовойтенко-2». Перед Азаровим виконають зобов’язання, його внесуть, але, швидше за все, не переоберуть. Скажуть: вибачте, Миколо Яновичу, ідіть працюйте в якийсь комітет», — каже вона.

За її словами, Азаров — рівновіддалений від різних ключових бізнесових груп, які навколо Януковича, і є дуже керованою людиною. Азаров виконує всі доручення Януковича і жодної самостійної політики не веде. Януковича завжди задовольняло те, що в Азарова не було жодних власних політичних амбіцій.

«Проте тут виникає одне «але». Усі ці критерії були притаманні Азарову й до того, як Янукович знову вніс його кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра. Відбулося те, на чому ніяк не хочуть наголошувати «регіонали». Не було жодної потреби приймати відставку Прем’єра. Нагадаю, що зараз у нас діє Конституція, яка була до 2005 року і за якою уряд складає повноваження тільки після виборів Президента. Щодо виборів до ВР, то жодної юридичної потреби складати повноваження нема. Азаров міг зробити так само, як Клюєв, який відмовився від мандата і залишився на посаді глави РНБО», — переконує народний депутат.

Вона також зазначила, що зараз називаються дуже різні кандидатури на посаду Прем’єр-міністра, але спрогнозувати, хто саме може стати прем’єром, — важко.