Передплата 2024 ВЗ

МЗС: "Росія захопила два ядерні сховища в Криму"

  • 16.12.2017, 14:39
  • 1 168

За словами Клімкіна, окупація українських територій РФ призвела до "де-факто розширення географічної зони ядерної зброї".

У Нью-Йорку (США) міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що на окупованих українських територіях залишилися два ядерні сховища та понад 1200 радіонуклідних джерел, які Україна зараз не контролює через дії Росії. Про це він сказав під час виступу в Радбезі ООН, повідомили в постійному представництві України при ООН.

"Незаконна окупація Криму та російська агресія в Донбаському регіоні України, що ще триває, залишили в Севастополі дослідницький реактор із низьким вмістом збагаченого урану, два ядерні сховища та понад 1200 радіонуклідних джерел без належного контролю українського національного регулятора", — сказав Клімкін.

Він додав, що "окупація території України ядерною державою призвела до де-факто розширення географічної зони ядерної зброї".

Клімкін зазначив, що Росія і Північна Корея загрожують системі міжнародної безпеки, підривають ефективність режиму нерозповсюдження зброї масового знищення.

Схожі новини