Передплата 2024 ВЗ

Путін заявив, що особисто поговорить з бойовиками про заручників

  • 15.11.2017, 16:54
  • 925

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Володимиром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі.

Про це повідомляє 15 листопада РИА "Новости".

Російське видання зазначає, що Медведчук повідомив, що Україна готова звільнити понад 300 осіб в рамках обміну полоненими на Донбасі, а Київ в свою чергу чекає від ОРДЛО звільнення понад 70 осіб до Нового року.

"... Сьогодні готові до обміну велика кількість людей, і Україна сьогодні готова звільнити 306 осіб, розраховує на звільнення Донецьком і Луганськом 74 осіб, і це можна було б зробити до новорічних і різдвяних свят", - цитує Медведчука агентство.

Також повідомляється, що Путін "підтримав пропозицію Медведчука про обмін полоненими" між Україною і ОРДЛО пообіцяв "особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік".

"Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом і Донецької республіки, і Луганській республіки. Сподіваюся, щось, що ви пропонуєте, буде реалізовано", — заявив Путін.

За словами Медведчука, "сьогодні рівно 14 місяців як не проходять обміни".

"Причина такої ситуації полягає в тому, що згідно з Мінськими угодами обміни повинні здійснюватися за формулою "всіх на всіх", — заявив він.

На думку Медведчука "в України на сьогоднішній день виникли складності виконання цього принципу, вони полягають в тому, що об'єктивно згідно з чинним законодавством в цей час не можна реалізувати цей принцип по відношенню до всіх, в першу чергу по відношенню до тих, хто притягнений за особливо тяжкі злочини".

Схожі новини