Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сирія заявила про підтримку Паризької кліматичної угоди

  • 08.11.2017, 13:34
  • 671

У вівторок делегація Сирії, яка бере участь у 23-й кліматичній конференції ООН у Бонні, заявила, що Дамаск затвердив проект резолюції і готовий офіційно приєднатися до Паризької угоди про зміни клімату "так скоро, наскільки це можливо".

Раніше про намір приєднатися до угоди заявили також представники Нікарагуа. Сирія і Нікарагуа були єдиними державами-членами ООН, які раніше відмовлялися приєднатися до глобальної угоди, узгодженої в Парижі під час конференції ООН з клімату наприкінці 2015 року, зазначає DW.

Тож договір підтримали 196 країн зі 197, які входять в ООН, залишивши США на самоті.

У червні цього року президент Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати відмовляються від участі в Паризькій угоді, пояснивши це тим, що виконання зобов'язань зі зниження небезпечних викидів в атмосферу, узятих на себе країнами-учасницями, призведе до закриття підприємств і втрати 2,7 млн робочих місць.

Згідно з умовами угоди, рішення США набуде чинності лише 2020 року. Проте в адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона вже офіційно оголосили про те, що Дональд Трамп "у найближчому майбутньому" не отримає запрошення на участь у саміті з питань зміни клімату, який пройде в грудні цього року в Парижі. З поширеного прес-релізу випливає, що Сполучені Штати на цьому заході представлятимуть чиновники "нижчого рангу".

Джерело: Lb.ua

Схожі новини