Передплата 2024 ВЗ

Тим, хто не сплачує аліменти, хочуть заборонити їздити за кордон та сідати за кермо

  • 07.11.2017, 19:34
  • 1 161

Міністерство юстиції пропонує значно посилити відповідальність перед законом тих батьків, які злісно ухиляються від сплати аліментів

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко у відео-роз'ясненні щодо виплати аліментів, оприлюдненому на сторінці відомства у Facebook.

"Понад півмільйона українських дітей є жертвами фактично ухилення від сплати аліментів з боку їхніх батьків - чоловіків", - зауважив Петренко.

Він повідомив, що у зв'язку з цим Мін'юст ініціює низку новацій, які зроблять жорсткішою відповідальність батьків перед дітьми і перед державою за ухилення.

Серед новацій, які пропонує Мін'юст, - обмеження виїзду за кордон, обмеження права на водіння автомобілем, обмеження і заборона на полювання, на носіння зброї.

"І ще одна новація, яку ми будемо пропонувати, це дозвіл матері або тому з батьків, який проживає з неповнолітньою дитиною, мати можливість виїхати за кордон на відпочинок або на лікування зі своєю дитиною без згоди недобросовісного батька, який ухиляється від сплати аліментів понад 6 місяців", - уточнив Петренко.

Окрім того, очолюване ним міністерство пропонуватиме Верховній Раді посилити кримінальну відповідальність для тих, хто понад 1 рік не сплачує аліменти.

Схожі новини