Передплата 2024 «Добра кухня»

100 людей загинули від чуми на Мадагаскарі

  • 22.10.2017, 09:38
  • 857

На Мадагаскарі від спалаху чуми загинуло 107 осіб, ще понад 1150 могли бути інфіковані. Про це в суботу, 21 жовтня, повідомили в міністерстві охорони здоров'я країни, пише DW. 

У країнах Африки - Демократичній Республіці Конго, Танзанії, на Мадагаскарі - інциденти з інфікуванням бубонною чумою реєструються практично щорічно.

У цьому році, однак, спалах "набагато більш небезпечний", пояснили в Міжнародній федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це пов'язано з тим, що випадки зараження були зафіксовані в більш ранній період, ніж прогнозували експерти. Крім того, медики відзначають, що на цей раз в більшості випадків мова йде про легеневій формі чуми, зараження якої відбувається повітряно-крапельним шляхом. Вона передається від людини до людини і без медичної допомоги протягом 24 годин призводить до летального результату.

Всесвітня організація охорони здоров'я вже направила на Мадагаскар близько 1,5 млн доз антибіотиків для лікування і профілактики захворювання. В даний час при правильній лікарської допомозі смерть настає лише в 5-10 відсотках випадків.

Схожі новини