Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рабінович: "Нинішня влада порушує справи проти корупціонерів, тільки якщо вони не доплатили в "общак""

  • 17.10.2017, 20:17
  • 1 071

Лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович сказав, що корупція пронизала все суспільство України, починаючи від дитячого садка і закінчуючи урядом

Нинішня українська влада може відкрити кримінальне провадження проти корупціонера, тільки якщо він не доплатив у так званий "общак". Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

"Не може ворон ворону виклювати очей. Не може влада садити своїх же людей. Кожну корупційна справа, яка поки виникає в нашій країні, пов'язанв з тим, що хтось із цих корупціонерів не доплатив у потрібний "общак". І тоді він піддається остракізму, і на нього заводять справу. Ті, хто відкупилися і "правильно" працюють, - чудово процвітають. Корупція пронизала все суспільство України, починаючи від дитячого садка і закінчуючи урядом", - упевнений політик.

Парламентарій зазначив, що українська влада говорить про боротьбу з корупцією, але при цьому нікого не саджає. Він нагадав про досі не заарештованих екс-керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, затриманого за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у відомстві, екс-главу Державного агентства з інвестицій та розвитку Владислава Каськіва, підозрюваного у розкраданні 195 млн грн, який зараз перебуває в Панамі, а також про відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, підозрюваного у зловживанні службовим становищем.

"Пам'ятаєте, коли минулий уряд красиво боровся з корупцією - на камеру виводили Бочковського, говорили, мовляв, ось вона - боротьба. З Каськівим та ж історія - говорили, як він негайно буде екстрадований з Панами і заарештований. Вже півроку з тих пір пройшло. Ми також пам'ятаємо Насірова, якого носили на носилках, але сьогодні у нього все в порядку. Судова система абсолютно не працює. А що ви хотіли? Це як матері карати свою дитину? Це ж все "діти влади": родичі, знайомі, друзі. У правоохоронців серце болить наказувати їх... На мій превеликий жаль, міняти це треба все більш кардинально - вибирати нову владу", - заявив народний депутат.

При цьому він додав, що для чиновників-мародерів, які крадуть у воєнний час, взагалі треба повернути смертну кару.

"Я вже говорив, що ті, хто краде у воєнний час, безумовно, повинні бути розстріляні, бо влада розповідає, що ми воюємо, що ми знаходимося в надзвичайно важкій ситуації, і якщо при цьому хтось при владі ще й краде, то вони мародери. І для таких мародерів треба повернути смертну кару", - резюмував лідер партії "За життя".

Джерело: gazeta.ua

Схожі новини