Передплата 2024 ВЗ

На кожного клишоногого — тисяча «квадратів» лісу

  • 12.10.2017, 08:59
  • 758

На Яворівщині відкрили унікальний притулок для ведмедів «Домажир».

На кожного клишоногого — тисяча «квадратів» лісу
На кожного клишоногого — тисяча «квадратів» лісу

Довгоочікуваний ведмежий притулок «Домажир» на Яворівщині нарешті відкрито! Унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів офіційно відкрили для відвідин усіх охочих у четвер, 12 жовтня. Притулок покликаний допомагати ведмедям, яких незаконно утримували у готелях, ресторанах, пересувних зоопарках та цирках. Цих тварин забирають звідти і поселяють у “Домажирі” - для реабілітації та відновлення.

«Створення цього унікального об’єкта почалось 13 червня 2014 року - із підписання Меморандуму між Міжнародним фондом «Чотири лапи» та Львівською облдержадміністрацією, - зазначив під час урочистого відкриття притулку директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник. - Сьогодні надзвичайно важливий день для природоохоронців Львівщини. Притулок, цей вкрай важливий природоохоронний об’єкт, стане важливим туристично-пізнавальним та навчальним центром нашого регіону».

За словами директора притулку Ігоря Николина, на території понад 20 гектарів створені максимально наближені до природних умови утримання тварин. Є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку клишоногих. Кожен ведмідь має власний вольєр площею щонайменше тисячу квадратних метрів. Зараз у притулку — шестеро ведмедів, а навесні «Домажир» зможе прийняти ще дванадцять тварин. Поміж вольєрами - спеціальні туристичні доріжки, тож всі охочі мають змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі. Тут готові приймати організовані групи туристів. На знак співпраці, дружби і кооперації між Міжнародним фондом «Чотири лапи», Львівською ОДА та ведмежим притулком «Домажир» на території притулку висадили саджанці дерев.

Схожі новини