Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Український журналіст потрапив в скандал через вимоги до стюардеси

  • 12.10.2017, 12:39
  • 1 096

Український журналіст Роман Скрипін потрапив в скандал через вимоги до бортпровідниці говорити українською мовою.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Скрипіна, на рейсі Гамбург- Київ одна зі стюардес відмовилася обслуговувати його українською мовою. Розгорівся конфлікт, в результаті якого дівчина викликала поліцію.

"Поки по-нормальному: компанія Wizz Air, ви там притомні? Я летів з Гамбурга до Києва рейсом W6 7318. Стюардеса відмовилася обслуговувати мене українською мовою. Її звуть Галя, якщо я не помиляюся. Поліцію вона викликала, але це вже інша історія. Літайте в ж*пу", - написав журналіст.

Варто відзначити, що угорський лоукостер Wizz Air вже відреагував на "мовний" інцидент. Так, прес-служба лоукостера заявила, що поведінка журналіста була "некерованою": він використовував нецензурну лексику і вів себе агресивно.

"Під час посадки одна з бортпровідниць Wizz Air, яка є громадянкою Чехії і не володіє українською мовою, звернулася до нього англійською - однією з міжнародних мов, які використовуються на всіх рейсах. Оскільки бортпровідниця не звернулась до даного пасажира українською, він використовував нецензурну лексику і вдався до ще більш агресивної поведінки, зайнявши одне з місць підвищеної комфортності і відмовившись заплатити за нього належний додатковий збір", - йдеться в заяві Wizz Air.

Уточнюється, що екіпаж неодноразово просив пасажира заспокоїтися, проте ситуація загострилася, оскільки він не реагував на прохання бортпровідників. Тому відразу після приземлення літака екіпаж звернувся до правоохоронних органів.

У той же час сам Скрипін опублікував на своїй сторінці в Facebook ще один запис, в якому висунув претензії вже до поліцейських, що затримали його на борту літака в аеропорту "Жуляни". За його словами, правоохоронці під час затримання заламували йому руки

"У мене є просте питання: навіщо було заламувати руку в літаку, з якого втекти неможливо, і я погоджувався пройти до відділку добровільно. Спасибі за вивих і набряк", - заявив він.

При цьому він визнав, що вів себе на борту агресивно, однак все одно провину за інцидент покладає на екіпаж літака.

"Ідіот Скрипін до**всь до чеської стюардеси, яка не змогла з ним розмовляти українською мовою на його вимогу", "Але руки ламати не треба ж", "Йому потрібно антидепресанти пити і на постійній основі", - коментують інцидент користувачі мережі.

Незабаром Скрипін розмістив на своїй сторінці в Facebook ще один пост, в якому заявив, що стюардеса була українкою.

Схожі новини