Передплата 2024 ВЗ

Суд заарештував майно чотирьох підприємств Коломойського

  • 29.09.2017, 16:46
  • 1 632

Печерський райсуд Києва заарештував майно Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату, Нікопольського заводу феросплавів, Марганецького гірничо-збагачувального комбінату і "Дніпроазоту".

Про це йдеться в ухвалі судувід 14 вересня, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень. Заборону накладено в рамках справи про махінації "Приватбанку", яке було порушено ще три роки тому.

Посадові особи "Приватбанку" підозрюються в заволодінні 19 млрд гривень, виділеними Нацбанком на рефінансування фінустанови. Слідство встановило, що "Приватбанк" видав 42-м підконтрольним підприємствам кредити в розмірі від 18 до 73 млн доларів під заставу майнових прав на товар.

Ці підприємства, в свою чергу, уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши гроші на рахунки нерезидентів нібито з метою отримання товарів. Однак поставка товарів не відбулася, а гроші не повернуті.

Раніше Печерський районний суд Києва в рамках цієї ж справи наклав арешт на будівлю заводу "Біола", будівлю, яку орендує телерадіокомпанія "Студія 1+1", а також літак Boeing.

10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження щодо справи про розкрадання коштів Приватбанку.

21 грудня минулого року Приватбанк перейшов у державну власність.

За словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме - доведення банку до неплатоспроможності.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних з Приватбанком.

Схожі новини