Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Марш миру проти агресії РФ і КНДР відбувся у Вільнюсі

  • 25.09.2017, 16:18
  • 848

У столиці Литви в неділю центральним проспектом пройшов Марш миру "проти агресивних військових дій Росії, КНДР та інших країн".

Про це повідомила Укрінформу одна з організаторок Маршу Ірина Калмикова, передає Цензор.НЕТ.

"На нашу акцію прийшло людей із 50. Це багато, якщо врахувати, що акцію організовував Російський Європейський рух (громадська демократична організація, заснована в Литві російськими емігрантами, - ред.). Поки ще не всі литовці, вільнюсці розуміють, що це за росіяни. До речі, на акції були знімальні групи телеканалів із РФ. Думаю, без толку - але все одно не пошкодували коштів російських платників податків", - сказала Калмикова.

Активістка також розповіла, що у Російського Європейського руху є плани щомісяця проводити пікети на захист політв'язнів у Росії (як росіян, так і українських політв'язнів, серед яких кримські татари). У тому ж руслі - планована акція "Клітка": Росія в клітці, оточена колючим дротом, і фото політв'язнів із поясненнями щодо кожної справи.

На День Конституції РФ (12 грудня) мають намір провести акцію "похорон Російської Конституції".

"Ще була пропозиція поїхати в Ригу і провести акцію в Латвії. Але в нас важко з грошима, нас ніхто не фінансує, ми самі все робимо з власної ініціативи", - пояснила Калмикова.

Дата минулого Маршу була невипадковою - це найближча неділю після Міжнародного дня миру (день загального припинення вогню і відмови від насильства), який відзначають 21 вересня за рішенням ГА ООН.

Схожі новини