Передплата 2024 ВЗ

Волкер: "Навіть якщо Росія виконає мінські угоди, санкції за анексію Криму збережуться"

  • 17.09.2017, 14:59
  • 978

Спецпредставник США наголосив, що на РФ накладені два типи санкцій, і самого лише виконання мінських домовленостей недостатньо для їх скасування.

Спеціальний представник Державного департаменту США на переговорах з питань України Курт Волкер впевнений, що навіть якщо Росія виконає Мінські угоди, то санкції з РФ не будуть зняті з огляду на анексію Криму. Про це він повідомив журналістам в Києві в суботу, 16 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

"Санкції проти Росії двох типів: ті, які введені через невиконання Мінських домовленостей, та інші, які введені через анексію Криму. (...) Навіть якщо Росія виконає це (Мінські угоди - Ред.), якщо ми побачимо відновлення українського суверенітету над Донбасом, не має значення, через який саме створений нами механізм. Санкції, введені через Крим, залишаються", - сказав він.

Волкер також зазначив, що санкції впливають на Росію і продовжені на тривалий термін.

Напередодні, 14 вересня, Рада ЄС продовжила до 15 березня 2018 року санкції щодо 149 фізичних та 38 юридичних осіб, які причетні до порушення територіальної цілісності і суверенітету України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини