Передплата 2024 «Добрий господар»

Молдова в ООН вимагатиме виведення військ РФ із Придністров’я

  • 30.08.2017, 12:19
  • 864

У МЗС наголосили, що ця ініціатива не спрямована на виведення російських військових, що входять в тристоронні миротворчі сили, що діють в зоні безпеки.

Міністерство закордонних справ Молдови пропонує ООН розглянути питання про виведення з країни російських військ. Про це повідомив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрій Галбур під час зустрічі з послом Росії в Молдові Фарітом Мухаметшиним, передає Deutsche Welle.

«Молдова сприятиме включенню до порядку денного 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН додаткового питання під назвою «Повне виведення іноземних збройних сил з території Молдови»,- сказав Галбур.

«Ця ініціатива не спрямована на виведення російських військових, що входять в тристоронні миротворчі сили, що діють в зоні безпеки Придністров’я», — повідомило МЗС Молдови.

Тим часом у Росії заявили, що така ініціатива Молдови призведе до погіршення відносин між країнами.

Нагадаємо, раніше Молдова просила Організацію Об'єднаних Нації включити питання про повне виведення російських військових з Придністров'я до порядку денного 72-ї сесії Генеральної Асамблеї. Джерело: Німецька хвиля

Схожі новини