Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Артем Федецький знову став «левом»!

  • 02.08.2017, 18:45
  • 1 342

Досвідчений футболіст підписав із «Карпатами» дворічний контракт.

Артем Федецький знову став «левом»!
Артем Федецький знову став «левом»!

Черговим новачком львівських “Карпат” став 32-річний Артем Федецький, який захищав зелено-білі кольори у 2009-2012 роках. Саме як представник “левів” Артем дебютував 2010 року в складі національної збірної України, за яку провів 53 матчі (два голи).

Артем Федецький дебютував у чемпіонатах України у складі «Арсеналу», потім були виступи у «Харкові» та «Шахтарі». За «левів» Федецький-молодший (батько Андрій — колишній гравець «Волині») дебютував 18 липня 2009 року. Відтоді в усіх турнірах провів у складі «Карпат» 97 матчів, забивши 16 голів. Найбільш пам’ятним є м’яч, забитий Федецьким на “Україні” 26 серпня 2010 року, на останніх секундах матчу проти турецького «Галатасараю». Цей гол дозволив «левам» пройти до групового етапу Ліги Європи. Тоді до Львова на радість уболівальникам завітали німецька «Боруссія» Д, французький ПСЖ та іспанська «Севілья».

Після «Карпат» Федецький виступав у чемпіонаті України за «Дніпро» (загалом у Прем’єр-лізі провів 185 матчів, забивши 21 гол). Улітку минулого року Артем перебрався до Німеччини, де виступав за «Дармштадт».

Із перших днів трагічних подій на сході України Артем займав активну громадянську, патріотичну позицію, допомагаючи воїнам АТО. Нещодавно Федецький разом із колишніми одноклубниками Андрієм Тлумаком (нині старший тренер «Карпат-U19») і Михайлом Кополовцем побували у Мар’їнці, де підтримали українських військових, зігравши з ними у футбол.

У складі «левів» Федецький, як і раніше, виступатиме під 44-м номером. Артем зможе “дебютувати” на стадіоні “Україна” вже у суботу,

5 серпня, коли «Карпати» прийматимуть кам’янську «Сталь».

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини