Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна пригрозила санкціями білоруським компаніям за поставки товарів у "Л/ДНР"

  • 02.08.2017, 18:51
  • 828

Білоруські виробники "іноді не приховують, що безпосередньо працюють з Донецьком і Луганськом".

Проти білоруських компаній, що постачають продукцію в "ДНР" і "ЛНР", буде введено санкції, заявив посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Журналіст видання "Білоруські новини" запитав Кизима, як влада України ставиться до поставок білоруської продукції на окуповані території, зазначивши при цьому, що білоруські виробники "іноді не приховують, що безпосередньо працюють з Донецьком і Луганськом або постачають товари в Крим".

"Питання неоднозначне, тому що наявність білоруських товарів на полицях у магазинах на тимчасово окупованих територіях не завжди означає прямі поставки. Іноді білоруські товари потрапляють туди через посередників, які купують білоруські товари в російських фірм. Ми попереджаємо білоруську сторону офіційно: якщо білоруські компанії безпосередньо постачають продукцію бойовикам, то проти них буде введено санкції. Причому не тільки з боку України: ми постараємося зробити все, щоб ці санкції були введені Євросоюзом також", - відповів посол.

"Потрібно розуміти, що працюють не тільки дипломати - працюють спецслужби. І в разі наявності відповідної інформації для таких підприємств буде закритий український ринок - це 100%. Нещодавно телеканал «Белсат» опублікував розслідування з приводу поставок. Там, наприклад, «Комунарка» сказала, що безпосередньо працює з Донецьком", - додав Кизим.

За словами посла, в разі підтвердження цих даних "Комунарка" точно потрапить у чорний список і не зможе постачати продукцію на територію України.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував Україні безпеку з півночі, заявив напередодні український президент Петро Порошенко.

Схожі новини