Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Для аеропортів “Бориспіль” і “Львів” концесіонерів шукають вдень зі свічкою...

  • 05.07.2017, 17:45
  • 1 226

Кабінет міністрів України своїм рішенням рекомендував передати у майбутньому в концесію державні підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (Київ) та «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького.

Про це повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

Згідно із документом, торік у жовтні відбулася погоджувальна нарада, під час якої Міністерство інфраструктури схвалило пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі про внесення зазначених підприємств до переліку об’єктів, рекомендованих для передачі в концесію.

Передача “повітряних воріт” у концесію — ідея не нова, мусується ще з 2012 року. Тоді, ще за уряду Януковича, аеропорт «Бориспіль» було внесено до списку об’єктів держвласності, які підлягають передачі в концесію на конкурсній основі. Концесіонера планували вибрати на відкритому конкурсі. Однак вже у 2013-му Міністерство інфраструктури констатувало відсутність конкретних пропозицій з цього питання. Щодо Міжнародного аеропорту “Львів”, то ще у 2012 році у Мінінфраструктури повідомили, що іноземні компанії не зацікавлені у його концесії.

Тим часом у прес-службі МА "Львів" повідомили, що за підсумками діяльності у першому півріччі 2017 року приріст пасажиропотоку становив 52,8%. За цей період авіаперевезеннями з/до Львова скористалися 431,6 тис. пасажирів. На міжнародних рейсах перевезено 353 тисячі (82%), на внутрішніх — 78,6 тис. пасажирів (18%). Частота виконання рейсів на існуючих напрямках у 2017 році збільшилася на 26 рейсів на тиждень. Очікується, що цього року додасться ще 27 рейсів на тиждень.

Схожі новини