Передплата 2024 ВЗ

Підозрюваний у державній зраді полковник ЗСУ оголосив голодування

  • 24.06.2017, 08:32
  • 928

Колишнього начальника розвідки одного з армійських корпусів затримали в грудні минулого року.

Підозрюваний у державній зраді полковник Збройних сил України Іван Без’язиков оголосив безстрокове голодування у Лук’янівському СІЗО. Про це у коментарі Громадському повідомила дружина ув’язненого Маргарита Без’язикова.

«Дійсно так, він оголосив голодування. Але не тільки він. Там ще й бійці «Торнадо» та інші люди теж», — сказала вона.

За словами дружини Без’язикова, він був і раніше готовий до цього, «але сподівався на відкритий і чесний суд».

«Ми сподівалися, що справа у суді буде розглядатися відкрито, і що все буде робитися так, як це має бути. Ми готові до відкритих засідань, до ЗМІ. Ми хотіли розбиратися і хочемо досі. Хочемо, аби ЗМІ та українці мали можливість побачити тих свідків, хай вони доводять відкрито, що була державна зрада», — сказала Без’язикова.

Вона не знає, чи є лікар у СІЗО, і чи стежить він за здоров’ям чоловіка. Також Без’язикова додала, що стан здоров’я у її чоловіка не довзоляє оголошувати голодування, «але він впертий, його переконати важко».

«Ніхто навіть не знає, чи він (лікар — ред.) там є. Я хотіла передати йому медичну книжку, бо лікар казав, що потрібно аби він спостерігав за станом здоров’я, але СБУ чомусь в мене ту книжку забрали», — сказала Без’язикова.

За її словами, вона востаннє бачила Без’язикова на початку травня.

«Наразі друга адвокатка у цій справі на наступному тижні буде намагатися потрапити до мого чоловіка і буде відмовляти (від голодування — ред). Ми наразі домовилися, якщо йому стає погано, то він припиняє голодування», — наголосила дружина.

Схожі новини