Передплата 2024 «Добрий господар»

США в часи Обами розмістили кібербомбу в системах інфраструктури РФ

  • 23.06.2017, 19:33
  • 1 817

Як пише видання, у разі критичного загострення відносин може вибухнути "цифровий еквівалент бомби", схвалити застосування кіберзброї може чинний президент.

У системах російської інфраструктури розміщена американська кіберзброя, яку схвалив екс-президент Барак Обама ще 2016 року. Про це йдеться у матеріалі Washington Post.

Так, у разі критичного загострення відносин між США та Росією може вибухнути "цифровий еквівалент бомби". Схвалити застосування кіберзброї може чинний президент.

Як пише видання, вперше Барак Обама дізнався про втручання Росії в американські вибори у серпні 2016 року. Тоді ФБР ознайомило його та його старших помічників зі своїми звітами в умовах повної секретності. Іншим членам Білого дому про спробу втручання розповіли пізніше.

Повідомляється, що у секретному звіті ФБР йшлося про те, що президент РФ Владімір Путін особисто віддав наказ російським спецслужбам нашкодити кандидату від Демократичної партії Гілларі Клінтон і допомогти її опоненту Дональду Трампу.

Після цього команда Обами чекала на підтвердження достовірності отриманої інформації від АНБ та ЦРУ. Утім після виборів робота сповільнилася, оскільки урядовці почали готувати заходи, які б завадили новообраному президенту Трампу скасувати ініціативи свого попередника.

Схожі новини