Передплата 2024 ВЗ

Петренко про візи для росіян: "Юридичні механізми готові"

  • 01.06.2017, 16:00
  • 925

Міністр юстиції Павло Петренко підтримує ідею запровадження візового режиму між Україною та Російською Федерацією і заявляє, що юридичних завад цьому немає.

"Юридичні механізми готові абсолютно", — сказав він журналістам на запитання про можливість запровадження віз для росіян.

"Це — технічний процес. Якщо буде політичне рішення, Україна готова. І я думаю, що ми допоможемо — команда Міністерства юстиції нашим колегам із МЗС, яке буде фронтувати цей процес, — швидко напрацювати рішення уряду на виконання політичних рішень і цей процес запустити", — заявив Петренко.

Він солідарний із секретарем Ради національної безпеки й оборони Олександром Турчиновим щодо доцільності запровадження візового режиму з РФ:

"Я думаю, це питання є актуальним. Як сказав секретар РНБО, воно вже навіть перезріло".

"Мова йде лише про тих українців, які мають родичів на території Російської Федерації, — щоб не створити для них багато некомфортних речей або шанс для переслідування з боку спецслужб Російської Федерації", — сказав Петренко.

"Але з точки зору безпеки України, національної безпеки, з точки зору обмеження руху територією України агентів, які масово сюди заїжджають під різними приводами, це було б правильне рішення", — заявив голова Мін'юсту.

Джерело: УП

Схожі новини