Передплата 2024 «Добра кухня»

Reuters:"Росія різко скоротила поставки вантажів у латвійські порти"

  • 24.05.2017, 15:13
  • 783

Раніше уряд Латвії виступив проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Росія без пояснення причин не погоджує більшість заявок залізничних операторів на перевезення вантажів у напрямку латвійських портів. Про це 24 травня повідомляє агентство Reuters з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, Російська залізниця (РЖД) почала ще в квітні відхиляти частину заявок, але найбільший відсоток відмов припав на травень. Reuters підтверджує цю інформацію статистикою. У березні на адресу портів Вентспілса і Риги було відправлено 1,2 мільйона тонн вугілля, нафтопродуктів і металів, в квітні - 750 тисяч тонн, з 1 по 15 травня - лише 45,7 тисяч. Поставки більшості видів вантажів у першій половині травня майже повністю припинилися, повідомляє агентство.

Представники РЖД причини відхилення заявок не пояснюють, або повідомляють про проведення літніх колійних робіт. Разом з тим в інтерв'ю Reuters представник РЖД заявив, що будь-яких загальних обмежень введено не було, кожен випадок розглядається індивідуально.

Раніше Вентспілскій порт і два його термінали отримали запрошення взяти участь у спорудженні газопроводу "Північний потік-2". Однак уряд Латвії виступив проти будівництва трубопроводу і дав вказівку представникам держави в раді директорів Вільного порту Вентспілс голосувати проти участі в цьому проекті.

Мер Вентспілса Айварс Лембергс заявив, що після такого рішення латвійського уряду він очікував скорочення вантажопотоку з боку Росії. "Росія обов'язково відреагує", - цитує Reuters його слова.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини