Передплата 2024 «Добрий господар»

У Дніпрі вийшов під заставу один із учасників бійки 9 травня

  • 15.05.2017, 18:20
  • 815

У прокуратурі підтвердили, що під грошову заставу був звільнений чоловік, якого підозрюють у побитті депутата обласної ради.

У Дніпрі заарештований за підозрою в участі у заворушеннях 9 травня вийшов на волю, внісши заставу в 128 тисяч гривень. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Згідно з повідомленням, суд першої інстанції, обираючи підозрюваному запобіжний захід — два місяці тримання під вартою, передбачив можливість звільнення під грошову заставу. Як зазначили у відомстві, прокуратура області буде оскаржувати це рішення і готує апеляцію на рішення суду в частині, що стосується можливості звільнення під заставу.

У прокуратурі підтвердили, що під грошову заставу був звільнений перший затриманий за події 9 травня — чоловік, якого підозрюють у побитті депутата обласної ради.

За даними правоохоронців, через сутички 9 травня у Дніпрі станом на вечір 13 травня п’ятьом особам повідомили про підозру, трьом — готувалося вручення підозри, сімох осіб затримали, п'ятеро з них арештовані.

Щодо подій 9 травня у Дніпрі відкрите провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України — хуліганство, масові заворушення та спричинення тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО і охороною та поліцією виникли сутички. Поліція застосувала кийки, постраждало декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога. Як пояснили правоохоронці, конфлікт розпочався через те, що соціалісти йшли колоною з рожевими прапорами своєї партії. На прохання їх опустити не відреагували. Також кілька ветеранів АТО зупинили колону "Опозиційного блоку", що йшла також до монументу Слави із синіми кульками. Тут сутичка виникла між ветеранами АТО й чоловіками спортивної зовнішності. Загалом до відділень поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб — 8 учасників заходу та 6 поліцейських.

Джерело: УТ

Схожі новини