Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стрічку про Сенцова покажуть на кінофестивалі у Великій Британії

  • 07.05.2017, 20:37
  • 1 198

Показ відбудеться 10 червня о 15.30 за місцевим часом.

На кінофестивалі Sheffield Doc/Fest у Великій Британії проанонсували показ фільму «Процес» про українського режисера Олега Сенцова. Відповідна інформація розміщена на сайті фестивалю.

Повідомляється, що показ відбудеться 10 червня о 15.30 за місцевим часом.

«У 2014 році українського активіста і кінорежисера Олега Сенцова судили за нібито планування терористичного акту в Криму. Хоча свідчення проти нього були помилковими, було ясно, що його справа не отримає справедливого суду», - йдеться на сайті британського фестивалю.

Нагадаємо, 25 березня 2017 року на фестивалі Docudays UA відбувся показ фільму «Процес» про Олега Сенцова режисера Аскольда Курова. Перед показом фільму теж відбулася акція на підтримку кримчанина. Прем'єра зібрала аншлаг. Після цього відбулася дискусія, у якій, крім режисера, брала участь сестра Олега Сенцова Наталія Каплан. На початку квітня фільм «Процес» вийшов в український прокат. Картину показали в кінотеатрах Києва, Вінниці, Запоріжжя, Львова, Одеси, Ужгорода та Харкова. Як повідомлялося, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014-го за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Росія відмовила Україні у передачі політв'язнів Олександра Кольченка та Олега Сенцова, оскільки розглядає обох кримчан як громадян РФ, адже російське громадянство було нав'язане їм після незаконної анексії Криму.

Російський правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

Джерело: УТ

Схожі новини