Передплата 2024 «Добрий господар»

У зоні АТО випробували новий український безпілотник Spectator-M

  • 24.04.2017, 08:29
  • 1 078

Комплекс розробили студенти та науковці Київського політехнічного інституту, а виготовили фахівці «Укроборонпрому».

У зоні проведення антитерористичної операції випрбували новий безпілотний авіаційний комплекс українського виробництва Spectator-M, повідомили ЗМІ у неділю, 23 квітня.

Зазначається, що Збройні Сили України вже застосовують цей безпілотний авіаційний комплекс у зоні проведення АТО.

«Комплекс наразі проходить етап дослідної експлуатації, однак результати його використання цілком реальні - за допомогою «Спектатора» українські бійці вже не раз виявляли позиції й техніку російсько-окупаційних військ», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що розвідники цілком схвально оцінюють льотні характеристики безпілотників, які входять до складу комплексу. Удосконалення потребують, на думку фахівців, встановлені на літальних апаратах камери.

За інформацією ЗМІ, комплекс розробили студенти та науковці Київського політехнічного інституту, а виготовили фахівці «Укроборонпрому».

«Він складається з наземної станції керування і трьох безпілотників. Незамінний для роботи розвідників. Адже дає змогу легко виявляти позиції противника. Літати дрони можуть на висоті до двох кілометрів. Кожен розвиває швидкість до 120 кілометрів на годину. При цьому мають низький рівень шуму. Також безпілотники розраховані на автономну роботу близько 2 годин і здатні відлітати на відстань до 30 кілометрів», - йдеться у повідомленні.

Джерело: УП

Схожі новини