Передплата 2024 «Добрий господар»

МОЗ перевірило питну воду, повітря та рівень радіації у Балаклії

  • 04.04.2017, 17:44
  • 857

Дослідження питної води у м. Балаклії Харківській області, де 23 березня спалахнули склади військового арсеналу, показало, що вода відповідає нормативним вимогам.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України.

"Проба питної води з внутрішніх мереж водопостачання загальноосвітньої школи № 6, проби грунту з території школи №6 та дитячого навчального закладу (ясла-садок) № 2 у Балаклії відповідають нормативним вимогам" - зазначили в лабораторному центрі.

Як там підкреслили, концентрації хімічних речовин в атмосферному повітрі та грунті на території житлової забудови в районі школи № 6 не перевищували гранично допустимих концентрацій (ГДК).

"Щодо показників фону в районі виникнення НС - розташування військової частини - то є перевищення ангідриду сірчистого в 1,5 рази та вуглецю оксиду в 1,3 рази. Концентрації діоксиду азоту та сажі не перевищували ГДК", - додали у відомстві.

Рівні радіаційного фону, стало відомо, як на території Балаклії, так і в районі військової частини, не перевищують рівнів природного радіаційного фону, характерного для Харківської області (0,3 мкЗв/годину).

Схожі новини